1e Jeugdburgemeester van Zoetermeer

 

Foto's gemaakt bij de benoeming van de 1e Jeugdburgemeestere van Zoetermeer in de vergadering van de gemeenteraad op 18 januari 2016

 

Merinde Aalders is maandagavond bij de Raadsvergadering benoemd als de eerste kinderburgemeester van Zoetermeer! Merinde kwam op het idee toen zij op het  Sinterklaasjournaal zag dat de kinderburgemeester van Groningen ook bij de intocht van de Sint was. "Waarom heeft Zoetermeer dat niet", dacht de ondernemende Merinde, die een brief naar de Raad schreef. In de gemeenteraad mocht zij vervolgens haar idee toelichten, waarna enthousiast vóór het idee werd gestemd!

Merinde heeft al een paar keer overleg gevoerd met de 'echte' burgemeester van Zoetermeer, burgemeester Aptroot. Zo weet ze al dat zij in ieder geval bij de intocht van Sinterklaas mag zijn en bij de Koningsspelen. Ook gaat ze samen met de burgemeester op scholen praten met kinderen.

Maandagavond werd Merinde officieel benoemd als kinderburgemeester van Zoetermeer en kreeg de speciaal voor haar gemaakt ambtsketen om gehangen. Merinde nam meteen plaats achter de microfoon en bedankte de Raad en burgemeester Aptroot als een geoefend spreker.

Na het officiële gedeelte werd de kersverse kinderburgemeester uitgebreid door de aanwezige media op de foto gezet en gaf zij haar eerste video interview!