Bevrijdingsdag Zoetermeer 2016

 

Burgemeester Aptroot nam het Bevrijdingsvuur in ontvangst dat door een estafetteteam van ARV Ilion ’s nachts uit Wageningen is gehaald.

Na het ontsteken van het vuur droeg kinderburgemeester Merinde Aalders het gedicht voor dat ook tijdens de nationale herdenking op 4 mei op de Dam te gehore werd gebracht.
Vervolgens ging het Open Podium van start met optredens van lokaal talent. Kinderen konden zich gratis laten schminken en bij de ballonnenstand wachtten 500 rood-wit-blauwe ballonnen op een persoonlijke vredeswens. De ballonnen werden later op de middag opgelaten uit een reusachtige smiley. 

Onder begeleiding van KitzArt kon het publiek zich van zijn creatieve kant laten zien door in het thema van ‘Bevrijding’ een mooie schildering op het zeil van één van de bouwhekken te maken. 

Ook konden zowel de jongere als oudere kinderen actief aan de slag. Door tennisvereniging ALTV werden minitennisveldjes opgezet en begeleid. Pro Patria was aanwezig met twee grote trampolines. Op deze trampolines werden demonstraties gegeven, maar jong en oud mochten ook zelf, de trampolines uitproberen. 

Op het 5 Mei Plein stonden stands van uiteenlopende organisaties zoals Amnesty International, IVN Zoetermeer, Vrienden van Langeland, Molen de Hoop en Feest van de Geest met informatie en activiteiten. Ook het Rode Kruis Zoetermeer was aanwezig op het 5 Mei Plein. Zij verzorgden samen met hondentrainingsgroep ‘De Goede Combinatie’ gedurende het middagprogramma korte demonstraties. De Koninklijke Landmacht stelde twee historische militaire voertuigen beschikbaar die men van dichtbij kon bezichtigen.
(tekst Streekblad Zoetermeer)